voor bedrijven

Haal het maximale uit jezelf

Kumano fietst gezondheid en creativiteit naar binnen bij bedrijven. Dat kost vaak bijna niks en levert heel veel op. Als je zeker wilt weten dat je de beste fiets aanschaft, dan vraag je advies aan een profwielrenner. Met Kumano’s fietsplan garanderen we dat je op de perfecte fiets zit en fit aan de werkdag begint. Met ons fietsplan zorgen we bovendien dat je de voordeligste regeling gebruikt en dat je werkgever niet teveel extra administratie krijgt.

✶ Vitale collega’s werken beter ✶ Veelzijdig aanbod fietsen, diensten en accessoires ✶ voordeel tot wel 52%  ✶ Geen extra administratie  ✶ advies van een profwielrenner ✶ 

De vele voordelen van fietsend naar werk

Werken wordt beter met de fiets

Steeds meer werkgevers faciliteren de aanschaf van fietsen. Logisch, want fietsen verhoogt je productiviteit. Vaak kost het je werkgever bijna niks. Met ons fietsplan zorgen we dat je werkgever de juiste regeling aanbiedt en geen extra werk heeft van de administratie. We garanderen dat je perfect op de fiets komt te zitten.

Enkele voordelen van fietsende werknemers:

  • Minder vaak ziek
  • Je wordt productiever en creatiever
  • Minder reistijd
  • Besparing mobiliteitskosten
  • Minder C02-uitstoot
Alles is voorbereid

Kumano’s fietsplan inrichten

Als je een fiets via werk aanschaft, kan je al snel een voordeel meepakken van 50% op de aanschafwaarde. Je werkgever kan bijvoorbeeld een fiets aanschaffen via de WKR regeling of een renteloze lening verstrekken en daarnaast een kilometervergoeding bieden, waarmee je al fietsend de lening afgelost. En dat gaat ene stuk soepeler op een juist aangemeten fiets.

Dit zijn de belangrijkste regelingen:

  1. Fiets van de zaak (lease-fietsregeling)
  2. De werkkostenregeling (WKR)
  3. Renteloze lening
Fiets van de zaak
WKR
Renteloze lening
Wie betaalt de investering?
Werknemer
Werknemer
Werkgever
Afbetaling van de investering
Werknemer
Werknemer
Werknemer
Fiscaal voordeel voor
Werknemer
Werknemer
Geen
Reiskosten vergoeding
Vervalt
Blijft
Vervalt misschien
Wie betaalt onderhoud en verzekering?
Werkgever
Werknemer
Werknemer
Onderdeel van WKR-budget?
Ja
Ja
Ja
Verzekering
Ja
Optioneel
Optioneel

Regeling 1: Fiets van de zaak

Met de fiets van de zaak-regeling betaalt de werknemer een vast bedrag per maand voor een fiets van de zaak. Deze regeling lijkt op het zakelijk leasen van een auto.

Wat betekent dit voor de werkgever en wat kost het?

De werkgever betaalt de fiets en meestal ook de kosten voor onderhoud en reparatie. De werkgever blijft eigenaar van de fiets.

Wat kost het de werknemer?

De werknemer betaalt een bijtelling van 7% op het salaris. Uiteindelijk betaalt de werknemer daardoor enkele euro’s per maand extra belasting. De werknemer heeft geen recht meer op de belastingvrije reiskostenvergoeding.

*Als werkgever kun je er ook voor kiezen om een leasefiets van de zaak aan te bieden. Ook hierbij betaalt de werknemer bijtelling. Het voordeel van leasen is dat het bedrag all-in is. Onderhoud, reparaties, pechhulp zijn in de prijs opgenomen. De fiets blijft eigendom van de leasemaatschappij. Lease biedt het meeste gemak voor de werkgever.

  • Fiets blijft eigendom werkgever of leasemaatschappij
  • Onderhoud, reparaties, verzekering zijn voor rekening werkgever
  • Fiscaal aantrekkelijk voor werknemer
  • Werknemer kan de fiets ook privé gebruiken
  • Werknemer hoeft geen investering te doen
  • Werkgever stimuleert vitaliteit en mobiliteit werknemers

Regeling 2: De werkkostenregeling (WKR)

Als werkgever mag je via de WKR tot 3% van de eerste € 400.000 brutoloonsom als onbelaste vergoeding in de vorm van een fiets aan de medewerker geven. Een werkgever mag zelf bepalen welke keuzes hij maakt, zolang het maar in de vrije ruimte van de WKR past.

Wat betekent dit voor de werkgever en wat kost het?

Het kost de werkgever bijna niks, zolang de totale vergoeding binnen de 3% blijft. 
De werkgever koopt de fiets, en de werknemer betaalt die terug vanuit het tijdelijk verlaagde brutoloon. De werkgever dient wel in de gaten te houden dat de totale WKR-vergoeding niet boven de 3% uitkomt, want over het overschot moet een naheffing van 80% worden afgedragen.

Wat kost het de werknemer?

Het scheelt de werknemer inkomstenbelasting. Als werkgever bepaal je tot welk bedrag de werknemer belastingvoordeel heeft. Afhankelijk van in welke belastingschaal het loon van de werknemer valt kan het voordeel op de aanschafprijs oplopen tot maar liefst 52%.

  • Werknemer heeft dik fiscaal voordeel
  • Weinig administratief werk en kosten
  • Werknemer betaalt onderhoud, reparaties en verzekering
  • Reiskostenvergoeding blijft behouden
  • Top secundaire arbeidsvoorwaarde
  • Fiets is eigendom werknemer

Regeling 3: Renteloze lening

Als de fiets niet meer in de vrije ruimte past, kun je als werkgever ook een renteloze lening voor de aanschaf van een fiets aanbieden. Het rentevoordeel is onbelast.

Wat betekent dit voor de werkgever en wat kost het?

Doordat de fiets eigendom is van de werknemer, kun je ook een onbelaste kilometervergoeding verstrekken. Deze vergoeding kan worden gebruikt om de lening af te lossen. Desgewenst kun je ook de vrije ruimte gebruiken van de WKR om de lening elk jaar een stukje kwijt te schelden. Wel is het aan te raden dit in een overeenkomst vast te laten leggen.

Wat kost het de werknemer?

Doordat de lening wordt terugbetaald uit het nettoloon, heeft een werknemer geen fiscaal voordeel. Het enige voordeel voor de werknemer is dat deze een fiets kan kopen zonder het aanschafbedrag in één keer te moeten betalen. Mogelijk kan de onbelaste kilometervergoeding worden gebruikt om de lening af te lossen.

 

  • Werknemer hoeft niet in één keer het bedrag voor de fiets uit te geven
  • Aflossing kan via reiskostenvergoeding
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarde
  • Werknemer betaalt alle bijkomende kosten zoals onderhoud en verzekering
  • Fiscaal geen voordeel voor werknemer
  • Belangrijk om gebruiksovereenkomst op te stellen
  • Fiets is eigendom van de werknemer

Alles precies op maat

Producten kiezen

Een fiets kiezen is nog niet zo makkelijk, want er zijn enorm veel opties. Wij helpen je met het kiezen van de juiste fiets en accessoires. Met een fietsmeting zetten we je goed op de fiets en voorkomen we blessures.

Productkeuze

Er zijn zóveel verschillende fietsen, merken en toepassingen, maar wat past het beste bij jou? In een persoonlijk gesprek gaan we door onze fietskiezer heen. Die geeft inzicht in welke fiets bij jou past. Stap je voor het eerst op de racefiets of mountainbike? Dan heb je behalve een fiets ook nog andere dingen nodig, zoals schoenen, een helm en een fietspomp.

Fietsmeting

Dan is er nóg een voorwaarde voor fietsplezier: zorgen dat je de juiste maat fiets krijgt en de ideale positie erop. Dat doen we met een uitgebreide fietsmeting. Je gaat trappen op een fiets die telkens iets wordt aangepast totdat jouw ideale positie is gevonden. Je werkgever heeft fietsen gefaciliteerd om vitaliteit te stimuleren en niet om blessures in de hand te werken. Omdat jij en je collega’s professionals zijn, doen wij het net zoals bij profteams: 

  • Intakegesprek en uitgebreide lichamelijke screening
  • Zitbotbreedte- en voetgewelfmetingen
  • Volledige bewegingsanalyse
  • Zadelanalyse met drukmeting
  • Schoenplaatjes/zooltjes afstelling
  • Bikefitting rapport met de fietsafstelling
  • Hercheck 2 maanden na ontvangst fiets

Het laatste zetje van een profwielrenner

Pak de fiets

Tot slot helpen we je in het zadel. Je nieuwe fiets wordt op maat afgeleverd op je (thuis)werkplek. Je krijgt ook ons startpakket. We leggen je de laatste details uit, en je krijgt tips van een ex-profwielrenner. Aan het eind van de dag kan je meteen op de fiets stappen!

Onze merken:

Overtuig je werkgever

Jij begrijpt het al. Nu je baas nog! Laat even je gegevens achter, dan sturen we je alle informatie die je nodig hebt.

4 + 13 =

We helpen mensen in het zadel bij:

Contact

Fiets(en) aanschaffen, praten over onze diensten of afspreken om een rondje te fietsen? We staan voor je klaar!